تهیه لایحه تثبیت تحریم‌های ایران توسط شماری از نمایندگان کنگره آمریکا-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

تهیه لایحه تثبیت تحریم‌های ایران توسط شماری از نمایندگان کنگره آمریکا

تعدادی از اعضای دموکرات و جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای برای تثبیت تحریم‌ها علیه ایران تهیه کرده و قرار است به مجلس نمایندگان ارائه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۲۴ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 15
کد خبر: ۱۵۰۷۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، شماری از قانون‌گذاران دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا لایحه‌ای را آماده تحویل به مجلس نمایندگان کرده‌اند که هدف آن تثبیت تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران است.

 

وبگاه شبکه «فاکس نیوز»، این قانون‌گذاران در لایحه خود تحت عنوان «قانون تثبیت تحریم‌های ایران» آورده‌اند قصد دارند «بازدارندگی» علیه ایران را از طریق هدف قرار دادن بازار انرژی ایران و دشوارتر کردن اختصاص یافتن بودجه به برنامه موشکی، ایجاد کنند.

 

«میشل استیل» عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا و ارائه دهنده این لایحه مدعی شده: «اکنون بیش از هر زمان اهمیت دارد که از تحقق پیدا کردن تهدید غیر قابل قبول ایرانِ هسته‌ای جلوگیری شود».

 

با وجود اذعان مقامات مختلف دولت و کنگره آمریکا درباره شکست سیاست‌های تحریمی علیه ایران، استیل ادعا کرد: «تحریم‌های کنونی ثابت کرده‌اند که در برابر چنین فاجعه‌ای موفقیت آمیز بوده‌اند و باید تضمین پیدا کنیم که می‌توانیم به فشار اقتصادی و راهبردی بر ایران ادامه دهیم تا مانع از ساخت سلاح‌های هسته‌ای یا حمایت از تروریسم توسط آن‌ها شویم».

 

فاکس نیوز نوشت، این لایحه «اعمال تحریم در رابطه با برنامه تسلیحاتی غیرقانونی ایران و توسعه موشک‌های بالستیک و حمایت از تروریسم از جمله سپاه پاسداران جمهوری اسلامی» را خواستار شده است.

 

استیل با قدردانی از «تیم اسکات» سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی برای همکاری در ارائه این لایحه مدعی شد: «ایالات متحده تهدیدات ماهوی علیه خود و متحدان» را برنمی‌تابد.

 

علاوه بر استیل، چهار نماینده دموکرات دیگر و همچنین پنج نماینده جمهوری‌خواه از حامیان ارائه این لایحه به کنگره هستند.

 

ماه گذشته، تیم اسکات به همراه یک سناتور جمهوری‌خواه دیگر و دو سناتور دموکرات، نسخه مخصوص این لایحه برای مجلس سنا را تهیه کردند که در واقع خواستار تثبیت و دائمی کردن «قانون تحریم‌های ایران» است که سال ۱۹۹۶ تصویب شده است.

 

این لایحه در حالی قرار است امروز به مجلس نمایندگان آمریکا تحویل داده شود که دولت «جو بایدن» مدعی تلاش برای احیای توافق هسته‌ای با ایران است.

 

اخیراً ۵۰ قانونگذار آمریکا با نگارش نامه‌ای به بایدن درباره توافق احتمالی با ایران در خصوص رفع تحریم‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند. ۳۴ نماینده حزب دموکرات و ۱۶ نماینده حزب جمهوری‌خواه در این نامه از جو بایدن خواسته‌اند متن کامل هر گونه پیشنهاد مطرح‌شده برای بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای در اختیار کنگره قرار داده شود.

 

نمایندگان کنگره آمریکا مدعی شده‌اند ایران در نتیجه به دست آوردن حدود یک تریلیون دلار در نتیجه رفع تحریم‌ها طی یک دهه آینده خطر مفرطی علیه آمریکایی‌ها در داخل و یا خارج از مرزهای این کشور خواهد بود.

 

در بخش دیگری از این نامه آمده است: «اضافه بر این، گزارش شده است که ذیل توافق پیشنهادی، روسیه بدون هیچ مکانیسم نظارتی از سوی ایالات متحده یا شرکای اروپایی ناظر غیررسمی پایبندی [ایران به توافق] و نگهدارنده اورانیوم غنی‌شده ایران خواهد بود».

 

آمریکا در حالی همواره سعی می‌کند توپ را در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها در زمین ایران بیندازد که تاکنون از برآورده ساختن سه خواسته اصلی ایران مبنی بر پایان ادعاهای سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه تهران، رفع کامل تحریم‌ها و ارائه تضمین در خصوص عدم خروج مجدد از برجام خودداری کرده است.

 

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اخیراً با بیان‌ این‌که ایران اراده کافی و حسن نیت لازم برای رسیدن به گام نهایی توافق خوب، قوی و پایدار را بارها از خود نشان داده، گفت: «تنها مانع پیش روی توافق در شرایط حاضر، عدم واقع بینی و نداشتن اراده لازم از سوی آمریکا است»./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده